PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki ślubne

Jogurtowe cupcakes udekorowane lukrem i posypkami idealne na białe przyjęcie

12 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki ślubne

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Do dekoracji:

1 opak. Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak. Blasku pereł Dr. Oetkera
1 opak. Białej fantazji Dr. Oetkera
1 opak. Lukru plastycznego białego Dr. Oetkera
1 opak. kwiatków z opłatka

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki ostudź.

3

Dekorowanie

Torebkę z lukrem rozpuść w kąpieli wodnej. Przelej do miseczki umieszczonej na garnku z gorącą wodą (ważne, aby miseczka była większa niż obwód garnka) i przy pomocy pędzelka nakładaj cienką wartswę na babeczki. Do miseczki wsyp srebrne perełki, obtaczaj babeczki i przy pomocy szpatułki przykładaj perełki żeby przykleiły się do lukru. Na środku babeczki przyczep kwiatowe dekoracje z lukru plastycznego oraz prymulki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki ślubne

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1486kJ
355kcal
1562kJ
373kcal
Tłuszcz 10.67g 11.24g
Węglowodany 60.32g 63.49g
Białko 3.00g 3.15g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!