PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki ślubne

Jogurtowe cupcakes udekorowane lukrem i posypkami idealne na białe przyjęcie

12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki ślubne

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Do dekoracji:

1 opak. Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak. Blasku pereł Dr. Oetkera
1 opak. Białej fantazji Dr. Oetkera
1 opak. Lukru plastycznego białego Dr. Oetkera
1 opak. kwiatków z opłatka

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki ostudź.

3

Dekorowanie

Torebkę z lukrem rozpuść w kąpieli wodnej. Przelej do miseczki umieszczonej na garnku z gorącą wodą (ważne, aby miseczka była większa niż obwód garnka) i przy pomocy pędzelka nakładaj cienką wartswę na babeczki. Do miseczki wsyp srebrne perełki, obtaczaj babeczki i przy pomocy szpatułki przykładaj perełki żeby przykleiły się do lukru. Na środku babeczki przyczep kwiatowe dekoracje z lukru plastycznego oraz prymulki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki ślubne

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1486kJ
355kcal
1562kJ
373kcal
Tłuszcz 10.67g 11.24g
Węglowodany 60.32g 63.49g
Białko 3.00g 3.15g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt