PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Róg obfitości

Z kolorowym rogiem obfitości z lukru plastycznego

12 porcji

średni 20 min

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, jogurt naturalny i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Połowę ciasta równomiernie rozłóż w foremkach do połowy wysokości (po ok. 1 łyżce stołowej). Natnij rożek saszetki z konfiturą i wyciśnij z niej konfiturę równomiernie do każdej foremki. Na wierzch rozłóż resztę ciasta, przykrywając nim konfiturę.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Upieczone babeczki ostudź.

3

Dekorowanie

70 g lukru plastycznego podziel na cztery częsci i zabarw każdą część na inny kolor, a następnie przykryj folią spożywczą, aby nie obsychały. Pozostałą część białego lukru rozwałkuj cienko i wycinaj kwadraty wielkości 7 x 7 cm. Każdy kwadrat złóż na pół, aby otrzymać trójkąt, a następnie zwiń go na kształt rożka. Z kawałka żółtego i niebieskiego lukru zrób cienkie wałeczki a następnie zroluj je ze sobą i przewiąż rożek. Z pozostałych kolorów lukru zrób małe kropeczki i przyczep do rożka zwilżając delikatnie wodą miejsce łączenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Róg obfitości

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1252 kJ
299 kcal
1424 kJ
340 kcal
Tłuszcz 11.08 g 12.59 g
Węglowodany 45.96 g 52.23 g
Białko 3.62 g 4.12 g