PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Nowy Rok

Pyszne babeczki czekoladowe z kremem śmietankowym

12 porcji

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki Nowy Rok

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Krem:

200 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. Nocnego Nieba Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

3

Krem

Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu śmietankowego i miksuj ok. 3 minuty. Krem podziel na dwie części. Do każdej części dodaj inny barwnik i ponownie zmiksuj.

4

Dekorowanie

Przygotuj trzy worki cukiernicze w tym jeden z ozdobną końcówką. Kremy przełóż do worków cukierniczych, każdy do oddzielnego. Wypełnione kremem worki włóż do worka z ozdobną tylką, odcinając końcówki worków, a następnie wyciskaj go na wystudzone babeczki. Na koniec udekoruj posypką.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Nowy Rok

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1114kJ
266kcal
1281kJ
306kcal
Tłuszcz 12.21g 14.04g
Węglowodany 34.97g 40.19g
Białko 3.98g 4.58g