Babeczki - Marchewka na grządce

Babeczki jogurtowe z wyjątkowymi marchewkami z ciasta kruchego

12 porcji

trudny 60 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki - Marchewka na grządce

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Marchewki z ciasta:

70 g masła
140 g mąki
1 szczypta soli
2 łyżki wody (zimnej)

Do dekoracji:

1 opak. Lukru gotowego żółtego Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego żółtego Dr. Oetkera
1 opak. Nocnego Nieba Dr. Oetkera
1 opak. Posypki smak czekoladowy Dr. Oetkera

Krem:

300 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak czekoladowy Dr. Oetkera
100 g masła (miękkiego)

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Foremki ustaw na blaszce do pieczenia. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Ciasto równomiernie rozłóż do foremek.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Upieczone babeczki odstaw do ostygnięcia.

3

Marchewki

Z masła, mąki, soli i wody zagnieć ciasto. Zawiń w folię i wstaw na co najmniej 40 minut do lodówki. Gdy ciasto odpocznie rozwałkuj je na stolnicy oprószonej mąką na grubość ok. 0,5 cm. Z ciasta wycinaj małe trójkąciki. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Na papierze ułóż ciastka.

4

Pieczenie

Blachę z marchewkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Czas pieczenia: ok. 10 - 15 min.

5

Dekorowanie marchewek

Lukier rozpuść w kąpieli wodnej, odetnij róg opakowania i wycisnij do miseczki. Dodaj barwniki tak, aby uzyskać pomarańczowy kolor. Lukier nałóż na ciasteczka. Na niezastygnięty jeszcze lukier nałóż na części ciastek zieloną posypkę. Nożykiem wykonaj delikatne wgłębienia na części marechwki bez posypki.

6

Krem

Zimne mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość opakowania kremu, miksuj przez 2 minuty. W oddzielnej misce utrzyj miękkie masło. Dodaj je do kremu, wszystko razem miksuj jeszcze 2 minuty, aż powstanie gładki krem. Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego i nakładaj na babeczki. Aby uzyskać różne kształty do nakładania kremu można użyć różnych końcówek.

Na babeczki z kremem połóż ciastko w kształcie marchewki i udekoruj ciemną posypką.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki - Marchewka na grządce

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2014 kJ
481 kcal
1482 kJ
354 kcal
Tłuszcz 25.22 g 18.55 g
Węglowodany 57.48 g 42.27 g
Białko 6.32 g 4.65 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.