PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki - Jesienna rapsodia

Jesienna słodycz do popołudniowej kawy....

12 porcji

średni 20 min

Składniki

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy nie powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki odstaw do wystygnięcia.

3

Lukier

Zawartość opakowania lukru wsyp do miseczki. Dodaj wodę i energicznie mieszaj przez ok. 1-2 minuty do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Następnie zabarw go całą tubką barwnika żółtego oraz 6 kroplami barwnika czerwonego, aby uzyskać pomarańczowy kolor. Zabarwiony lukier równomiernie rozsmaruj na wystudzonych babeczkach. Odstaw do czasu zastygnięcia lukru.

4

Masa

Schłodzoną śmietankę ubij mikserem. Pod koniec ubijania zawartość opakowania wsyp do śmietany i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Następnie do masy dodaj 8 kropli barwnika czerwonego i delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i udekoruj nią babeczki.

5

Dekorowanie

Przed podaniem babeczki ozób ażurkami z czekolady oraz brązowymi różyczkami z opłatka umieszczając w środku złotą perełkę.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki - Jesienna rapsodia

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1838kJ
439kcal
1403kJ
335kcal
Tłuszcz 23.17g 17.68g
Węglowodany 53.85g 41.10g
Białko 4.20g 3.21g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt