PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki czekoladowe z serduszkami

Pyszne babeczki udekorowane serduszkami z czekolady

12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki czekoladowe z serduszkami

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Krem maślany:

100 g masła (miękkiego)
100 g cukru pudru

Do dekoracji:

1 opak. Lukru plastycznego białego Dr. Oetkera
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. Serduszek z czekolady deserowej i białej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Silikonowe foremki lekko natłuść olejem i ustaw na blasze do pieczenia. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki wystudź i wyjmij z foremek obracając je spodem do góry. Przytnij wierzch babeczki, aby był równy, a babeczka się nie przechylała.

3

Krem maślany

Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszysty krem. Niewielką ilością kremu maślanego posmaruj "spód" babeczek.

4

Dekorowanie

Lukier plastyczny rozwałkuj podsypując lekko cukrem pudrem na grubość ok. 2 mm. Wytnij z niego małe kółka (o średnicy babeczki) i umieść je na babeczkach. Na lukrze plastycznym za pomocą pisaka umieść serduszko z czekolady. Babeczkę udekoruj pisakiem cukrowym czerwonym.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki czekoladowe z serduszkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1708kJ
408kcal
1675kJ
400kcal
Tłuszcz 19.06g 18.69g
Węglowodany 55.80g 54.70g
Białko 3.09g 3.03g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej