PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki czekoladowe z serduszkami

Pyszne babeczki udekorowane serduszkami z czekolady

12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki czekoladowe z serduszkami

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Krem maślany:

100 g masła (miękkiego)
100 g cukru pudru

Do dekoracji:

1 opak. Lukru plastycznego białego Dr. Oetkera
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. Serduszek z czekolady deserowej i białej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Silikonowe foremki lekko natłuść olejem i ustaw na blasze do pieczenia. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Upieczone babeczki wystudź i wyjmij z foremek obracając je spodem do góry. Przytnij wierzch babeczki, aby był równy, a babeczka się nie przechylała.

3

Krem maślany

Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszysty krem. Niewielką ilością kremu maślanego posmaruj "spód" babeczek.

4

Dekorowanie

Lukier plastyczny rozwałkuj podsypując lekko cukrem pudrem na grubość ok. 2 mm. Wytnij z niego małe kółka (o średnicy babeczki) i umieść je na babeczkach. Na lukrze plastycznym za pomocą pisaka umieść serduszko z czekolady. Babeczkę udekoruj pisakiem cukrowym czerwonym.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki czekoladowe z serduszkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1708 kJ
408 kcal
1675 kJ
400 kcal
Tłuszcz 19.06 g 18.69 g
Węglowodany 55.80 g 54.70 g
Białko 3.09 g 3.03 g