Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka).

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do zapoznania się z naszą polityką prywatności.

Budyń ulubiony śmietankowy

Budyń ulubiony śmietankowy

Budyń ulubiony to jeszcze łatwiejszy i wygodniejszy do przygotowania budyń. A jaki smaczny! Nie musisz już odmierzać cukru i brudzić szklanki na mieszankę wstępną. Wystarczy, że zagotujesz mleko, odczekasz 2 minuty, wsypiesz proszek do gorącego mleka i zamieszasz. Rezultat: przepyszny, kremowy i aromatyczny budyń. Bez grudek i przypalonych garnków!

Alergeny

W tym miejscu zwracamy uwagę osobom cierpiącym na alergię lub inne nietolerancje, że niniejszy produkt może zawierać alergenne składniki bądź śladowe ich ilości, które zgodnie z przepisami prawa wymagają znakowania, bowiem mogą wywołać reakcje alergiczne lub reakcje nietolerancji, a mianowicie:

Możliwa obecność glutenu
Możliwa obecność mleka


Dodatkowo informujemy, że znakowania wymagają zgodnie z przepisami prawa poniżej wymienione substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
Skorupiaki,
Jaja,
Ryby,
Orzeszki ziemne,
Soja,
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia lub orzechy Queensland,
Seler,
Gorczyca,
Nasiona sezamu,
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu większym niż 10 mg/kg lub 10 mg/l,
Łubin,
Mięczaki i ich produkty pochodne.

Informacje o wartościach odżywczych Budyń ulubiony śmietankowy

  Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł.: W proszku:
  100 g 1 porcja = 142g (%*) 100 g
Energia 384 kJ
91 kcal
545 kJ
129 kcal
6% 1593 kJ
375 kcal
Tłuszcz 1,8 g 2,6 g 4% 0,1 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone 1,0 g 1,4 g 7% 0,0 g
Węglowodany 15,7 g 22,3 g 9% 93,2 g
w tym Cukry 11,3 g 16,0 g 18% 56,8 g
Białko 3,0 g 4,3 g 9% 0,0 g
Sól 0,11 g 0,16 g 3% 0,08 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)