
Ciasteczka korzenne
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
Wymieszaj razem mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier i przyprawę do piernika.
Dodaj pokrojone w małe kostki masło, jajko i płynny miód (nie ciepły).
Krótko zagnieć do uzyskania jednolitego ciasta. Owiń ciasto w folię spożywczą i wstaw do lodówki na minimum godzinę.
Piekarnik nagrzej do temp. 190°C. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 3-4 mm i wycinaj dowolne kształty za pomocą foremek do ciasteczek.
Ciasteczka układaj na przygotowanej wcześniej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 8-10 minut, do zrumienienia.
Czas pieczenia: ok. 8 - 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 190 °C
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Ciasto czekoladowe z gruszkami

Bananowe brownie

Cytrynowe bezglutenowe ciasto z białą czekoladą

Waniliowe rożki z ciasta francuskiego z budyniem

Ciasteczka komunijne

Ciasteczka korzenne bez glutenu
