
Brownie z sosem czekoladowym
Składniki
Przygotowanie:
W garnuszku na małym gazie roztopić masło z czekoladą. Odstawić do wystygnięcia. W misce ubić jajka z cukrem i cukrem wanilinowym, ubijać przez 4 - 5 minut aż powstanie puszysta masa. Wolnym strumieniem dolać przestudzoną czekoladę, wymieszać. Na koniec dodać mąkę i sól. Wszystko dokładnie wymieszać.
Blachę o wymiarach 26 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do przygotowanej blachy wylać ciasto.
Ciasto wstawić do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 40 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone ciasto wystudzić.
Ciasto pokroić na kwadraty. Polać sosem czekoladowym, udekorować świeżymi malinami i listkami mięty.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Walentynkowe markizy

Babeczkowy bukiecik

Pierniczki - Kolorowe gwiazdy

Torcik orzechowy z kremem waniliowym

Brioszki

Brzoskwiniowa Szeherezada
