Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość mieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę, do uzyskania gładkiej konsystencji. Odsyp 1 łyżeczkę płatków czekoladowych. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Babeczki posyp równomiernie pozostałymi płatkami.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki wystudź.
Lukier gotowy rozpuść w kąpieli wodnej. Lukier nałóż na babeczki. Odstaw do całkowitego zastygnięcia.
Tuż przed podaniem przygotuj bitą śmietanę. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietankę i ubijaj mikserem na najwyższych obrotach. Stopniowo dodawaj Śmietan-fix wymieszany z cukrem pudrem cały czas miksując. Ubitą śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem. Śmietanę wyciskaj na środek babeczek. Udekoruj stokrotkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki