
Babeczki z bezą i musem malinowym
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.
Maliny zmiksuj razem z cukrem pudrem, wodą i mąką ziemniaczaną. Przelej do garnka i co chwilę mieszając doprowadź do wrzenia. Uzyskany, gęsty mus przetrzyj przez sitko, aby pozbyć się pestek.
Wystudzone babeczki podawaj z musem malinowym i bezikami.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Torcik na zimno z makiem, mascarpone i bitą śmietaną

Babeczki z bitą śmietaną i stokrotkami

Słodkie bułeczki z kruszonką

Serniko-makowiec na kruchym spodzie

Babeczki wiatraczki i kwiatki

Babeczki z bitą śmietaną i owocami
