Piernik XXL
Zawiera: 654 g
Pyszne ciasto o intensywnym korzennym smaku. Najlepiej smakuje z dodatkiem bakalii lub przełożone dżemem i polane polewą czekoladową.
Wskazówka dotycząca przygotowania
Jeśli chcesz wzbogacić piernik bakaliami, zwiększ ilość wody dodawanej do ciasta o 50 ml, zmiksuj składniki, następnie obtocz w mące 150 g bakalii (po 50 g rodzynek, posiekanych orzechów włoskich i suszonych śliwek) i delikatnie wymieszaj je ze zmiksowanym ciastem. Temperatura: ok. 180°C. Czas pieczenia: ok. 40 min.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Piernikowe serce![]()

100 Min
Piernikowe serce
100 Min
Piernikowe serce
Piernik z bakaliami i glazurą morelową![]()

90 Min
Piernik z bakaliami i glazurą morelową
90 Min
Piernik z bakaliami i glazurą morelową
Świąteczny piernik z powidłami![]()

125 Min
Świąteczny piernik z powidłami
125 Min
Świąteczny piernik z powidłami
Okrągłe pierniki![]()

85 Min
Okrągłe pierniki
85 Min
Okrągłe pierniki
Misiowe pierniczki z dżemem![]()

65 Min
Misiowe pierniczki z dżemem
65 Min
Misiowe pierniczki z dżemem
Choinka z piernika![]()

95 Min
Choinka z piernika
95 Min
Choinka z piernika
Kostki z piernika![]()

65 Min
Kostki z piernika
65 Min
Kostki z piernika
Piernik w paski![]()

65 Min
Piernik w paski
65 Min
Piernik w paski