Flag

Markizy z serduszkiem

ok. 15 sztuk
Łatwy
20 min
Pyszne markizy z białym sercem
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
250 gmąki
0,5 łyżeczkiProszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
70 gcukru pudru
0,5 opak.Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
150 gmasła
2 szt.żółtek
1 łyżkawody
Nadzienie
1 słoikdżemu truskawkowego, niskosłodzonego
Do dekoracji
1 opak.dekoracji z czekolady

Zobacz produkty

Picture - Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
Picture - Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zagnieć na gładkie, jednolite ciasto. Z ciasta uformuj kulę, owiń folią spożywczą i odstaw do lodówki na ok. 1h. Schłodzone ciasto rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 3 mm. Foremką o okrągłym kształcie wycinaj kółka. Foremką w kształcie serca wytnij środki z połowy ciastek. Ciasteczka przełóż na blachę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.

2

Pieczenie

Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 10 - 12 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Dekorowanie

Wystudzone, całe ciastka posmaruj dżemem, przykryj ciastkiem z dziurką i dociśnij. Udekoruj dekoracjami z czekolady.