Flag

Kruche ciasteczka - Leśna polana

ok. 30 sztuk
Średni
40 min
Ciasteczka w kształcie jeży, listków i żołędzi
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
1 opak.Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
100 gmasła
1 szt.jajka
Do dekoracji
2 opak.Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
2 opak.Lukru gotowego zielonego Dr. Oetkera
1 opak.Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
1 opak.Perełek cukrowych Dr. Oetkera
1 opak.Posypki smak czekoladowy Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
Picture - Lukru gotowego zielonego Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
Picture - Perełek cukrowych Dr. Oetkera
Picture - Posypki smak czekoladowy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm i wycinaj foremką jesienne kształty. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

2

Pieczenie

Ciastka wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 15 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Dekorowanie

Polewy i lukry rozpuść w kąpieli wodnej. Tułów jeża udekoruj polewą deserową. Na nie zastygniętą polewę posyp posypkę czekoladową. Pyszczki jeża wykonaj z polewy białej, oczka i noski zrób z posypki. Liście z ciastek udekoruj lukrem zielonym i posyp posypką. Kapelusz żołędzia wykonaj z polewy deserowej, natomiast dół z lukru zielonego, udekoruj posypką.