Flag

Ciasto ucierane z owocami

12 porcji
Łatwy
20 min
Pyszne, babkowe ciasto z cukrem brzozowym (ksylitolem) o obniżonej zawartości kalorii.
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
170 gmąki
1,5 łyżeczkiProszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
200 gmasła
100 gksylitolu
4 szt.jajek
100 gmalin
100 gborówek amerykańskich
100 gśliwek

Zobacz produkty

Picture - Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Okrągłą formę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 170°C. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z ksylitolem, następnie dodawaj kolejno jajka i utrzyj dokładnie po każdym dodaniu. Dodaj przesiane suche składniki i wymieszaj całość do ich połączenia. Owoce przebierz, umyj, śliwki wypestkuj i podziel na mniejsze kawałki.Przygotowane ciasto wyłóż równomiernie w formie i delikatnie powciskaj na wierzchu osuszone owoce.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 30 - 40 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C


Po upieczeniu ciasto odstaw do wystudzenia.