Flag

Ciasto czekoladowe z malinami

12 porcji
Łatwy
60 min
Pyszne ciasto czekoladowe z malinami. Przygotujesz je łatwo i szybko! Koniecznie wypróbuj!
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Do wypieku ciasta możesz użyć owoców świeżych lub mrożonych bez ich rozmrażania. Zamiast owoców na cieście możesz zrobić kleksy z konfitury, powideł lub kremu czekoladowego.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto czekoladowe
1 opak.Babki czekoladowej Dr. Oetkera
3 szt.jajek
80 mloleju
100 mlmleka
200 - 250 gwiśni lub malin

Zobacz produkty

Picture - Babki czekoladowej Dr. Oetkera
1

Przygotowanie ciasta czekoladowego

Piekarnik nastaw na temp. 180°C. Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj jaja, olej i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji. Tortownicę o śr. 24 cm wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej ciasto, na wierzchu rozłóż owoce, albo zrób kleksy z konfitury lub kremu czekoladowego.

Czas pieczenia: 45 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: ok. 180 °C

2

Dekorowanie

Po upieczeniu ostudź i oprósz cukrem pudrem lub udekoruj polewą Dr. Oetkera.

Porady i wskazówki

  • Do wypieku ciasta możesz użyć owoców świeżych lub mrożonych bez ich rozmrażania. Zamiast owoców na cieście możesz zrobić kleksy z konfitury, powideł lub kremu czekoladowego.