Flag

Babeczki jogurtowe z makiem

12 porcji
Średni
20 min
Słodka przekąska z dodatkiem maku
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
75 gjogurtu naturalnego 2% tł.
1,5 - 2 łyżekmaku
Do dekoracji
100 gcukru pudru
3 - 4 łyżeczkiwody
1 łyżeczkamaku

Zobacz produkty

Picture - Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji i na koniec dodaj mak. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

3

Dekorowanie

Cukier puder wymieszaj z wodą i udekoruj babeczki, wierzch posyp odrobiną maku.