PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Żółw

Z lukru plastycznego zielonego możesz przygotować smacznego żółwia

1 sztuka

łatwe 20 Minuty

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Lukier zagnieć z barwnikiem do uzyskania jednolitego koloru. Z połowy porcji lukru plastycznego uformuj wałek o długości 12 cm. Odetnij 4 kawałki o grubości 1 cm (na łapki) i jeden o grubości 2 cm (na głowę) (Zdj. 1).

2

Z każdego kawałka uformuj łezkę i ułóż tak, by stanowiły łapki i głowę. Z pozostałej części lukru uformuj kule, lekko spłaszcz i przyklej do łapek i głowy bardzo lekko zwilżając wodą (Zdj. 2).

3

Okrągłą końcówką do dekoracji odciśnij na grzbiecie żółwia kółeczka, buźkę i palce na łapkach (Zdj. 3).

Perełkami udekoruj grzbiet i zrób oczka.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Żółw

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1578kJ
377kcal
1549kJ
370kcal
Tłuszcz 1.90g 1.87g
Węglowodany 89.11g 87.37g
Białko 0.09g 0.09g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!