PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Żółw

Z lukru plastycznego zielonego możesz przygotować smacznego żółwia

1 sztuka

łatwy 20 min

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Lukier zagnieć z barwnikiem do uzyskania jednolitego koloru. Z połowy porcji lukru plastycznego uformuj wałek o długości 12 cm. Odetnij 4 kawałki o grubości 1 cm (na łapki) i jeden o grubości 2 cm (na głowę) (Zdj. 1).

2

Z każdego kawałka uformuj łezkę i ułóż tak, by stanowiły łapki i głowę. Z pozostałej części lukru uformuj kule, lekko spłaszcz i przyklej do łapek i głowy bardzo lekko zwilżając wodą (Zdj. 2).

3

Okrągłą końcówką do dekoracji odciśnij na grzbiecie żółwia kółeczka, buźkę i palce na łapkach (Zdj. 3).

Perełkami udekoruj grzbiet i zrób oczka.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Żółw

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1578kJ
377kcal
1549kJ
370kcal
Tłuszcz 1.90g 1.87g
Węglowodany 89.11g 87.37g
Białko 0.09g 0.09g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt