PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Zajączki

Dekoracja na Wielkanoc z Lukru plastycznego

1 sztuka

łatwy 20 min

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

5 g lukru zagnieć z barwnikiem zielonym do uzyskania jednolitego koloru. Z białego lukru plastycznego zrób 3 pary małych kulek(małe zajączki) i 1 parę większych kulek (duże zajączki). Każdą kulkę uformuj na kształt łezki, przetnij ją do połowy wzdłuż węższej strony, lekko rozszerz na boki (Zdj. 1).

2

Połowę rozciętych łezek przeznacz na tułowia, a w pozostałych zrób wgłębienia cienkim okrągłym przedmiotem (np. końcem pędzelka) i uformuj uszy (Zdj. 2).

3

Głowę przyklej do tułowia delikatnie zwilżając wodą (Zdj. 3). Z perełek zrób nosek i oczy.

4

Lukier zielony wyciśnij przez sitko, tak aby powstała trawa.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Zajączki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1658kJ
396kcal
1549kJ
370kcal
Tłuszcz 2.09g 1.96g
Węglowodany 93.52g 87.40g
Białko 0.09g 0.09g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt