PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Zajączki

Dekoracja na Wielkanoc z Lukru plastycznego

1 sztuka

łatwe 20 Minuty

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

5 g lukru zagnieć z barwnikiem zielonym do uzyskania jednolitego koloru. Z białego lukru plastycznego zrób 3 pary małych kulek(małe zajączki) i 1 parę większych kulek (duże zajączki). Każdą kulkę uformuj na kształt łezki, przetnij ją do połowy wzdłuż węższej strony, lekko rozszerz na boki (Zdj. 1).

2

Połowę rozciętych łezek przeznacz na tułowia, a w pozostałych zrób wgłębienia cienkim okrągłym przedmiotem (np. końcem pędzelka) i uformuj uszy (Zdj. 2).

3

Głowę przyklej do tułowia delikatnie zwilżając wodą (Zdj. 3). Z perełek zrób nosek i oczy.

4

Lukier zielony wyciśnij przez sitko, tak aby powstała trawa.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Zajączki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1658kJ
396kcal
1549kJ
370kcal
Tłuszcz 2.09g 1.96g
Węglowodany 93.52g 87.40g
Białko 0.09g 0.09g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!