PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Wiosenne motylki

Czekoladowe babeczki, krem oraz motylki z czekolady i cukrowe kwiatki

12 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Wiosenne motylki

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Krem:

300 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
100 g masła (miękkiego)
1 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. Motylków z czekolady mlecznej i białej Dr. Oetkera
1 opak. Konfetti Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Miękkie masło utrzyj na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem kremu. Całość połącz miksując jeszcze przez ok. 2 minuty. Na koniec dodaj zielony barwnik i delikatnie wymieszaj. Krem umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj na wystudzone babeczki.

4

Dekorowanie

Babeczki udekruj motylkami z czekolady i cukrowymi kwiatkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Wiosenne motylki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1436kJ
343kcal
1369kJ
327kcal
Tłuszcz 20.17g 19.21g
Węglowodany 36.07g 34.36g
Białko 4.45g 4.23g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej