PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Wigilijny piszinger

Chrupiące wafle z pyszną polewą i dżemem truskawkowym oraz świątecznymi posypkami

ok. 12 - 16 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Wigilijny piszinger

Piszinger:

1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
6 - 8 szt. wafli okrągłych o śr. 21 cm
1 słoik dżemu truskawkowego, niskosłodzonego

Do dekoracji:

1 opak. Białej fantazji Dr. Oetkera
1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Wafle posmaruj polewą na zmianę z dżemem truskawkowym i układaj jeden na drugim. Przygotowane warstwy podziel na trójkąty.

2

Dekorowanie

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Waflowe trójkąty udekoruj polewą wykonując fantazyjne kształty, a nastepnie zanurzaj szerszym bokiem w polewie. Zanim polewa zastygnie udekoruj posypkami. Odstaw do zastygnięcia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Wigilijny piszinger

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 737 kJ
176 kcal
1566 kJ
374 kcal
Tłuszcz 7.02 g 14.94 g
Węglowodany 25.91 g 55.13 g
Białko 1.76 g 3.75 g