PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Wigilijny piszinger

Chrupiące wafle z pyszną polewą i dżemem truskawkowym oraz świątecznymi posypkami

o 12 - 16 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Wigilijny piszinger

Piszinger:

1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
6 - 8 szt. wafli okrągłych o śr. 21 cm
1 słoik dżemu truskawkowego, niskosłodzonego

Do dekoracji:

1 opak. Białej fantazji Dr. Oetkera
1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Wafle posmaruj polewą na zmianę z dżemem truskawkowym i układaj jeden na drugim. Przygotowane warstwy podziel na trójkąty.

2

Dekorowanie

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Waflowe trójkąty udekoruj polewą wykonując fantazyjne kształty, a nastepnie zanurzaj szerszym bokiem w polewie. Zanim polewa zastygnie udekoruj posypkami. Odstaw do zastygnięcia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Wigilijny piszinger

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 737kJ
176kcal
1566kJ
374kcal
Tłuszcz 7.02g 14.94g
Węglowodany 25.91g 55.13g
Białko 1.76g 3.75g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej