PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Waniliowy sernik tradycyjny

Łatwy i szybki w przygotowaniu, waniliowy sernik. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i ciasto jest gotowe!

25 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Waniliowy sernik tradycyjny

Ciasto:

1000 g twarogu trzykrotnie zmielonego
200 g masła (miękkiego)
200 g cukru
5 szt. jajek
2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
30 g mąki ziemniaczanej

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Blaszkę o wym. 24 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do temp. 160˚C. Miękkie masło utrzyj z cukrem na puch. Białka oddziel od żółtek. Dodawaj stopniowo twaróg z żółtkami oraz ekstrakt. Mąkę ziemniaczaną przesiej i zmiksuj wszystkie składniki. W oddzielnej misce ubij białka na sztywno i delikatnie wmieszaj do masy serowej.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 160 °C

Piekarnik gazowy: 160 °C

Czas pieczenia: 90 min.

Upieczony sernik zostaw do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przed podaniem posyp ciasto cukrem pudrem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Waniliowy sernik tradycyjny

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 645 kJ
154 kcal
917 kJ
219 kcal
Tłuszcz 8.01 g 11.44 g
Węglowodany 10.87 g 15.54 g
Białko 9.53 g 13.62 g