PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Waniliowy sernik tradycyjny

Łatwy i szybki w przygotowaniu, waniliowy sernik. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i ciasto jest gotowe!

25 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Waniliowy sernik tradycyjny

Ciasto:

1000 g twarogu trzykrotnie zmielonego
200 g masła (miękkiego)
200 g cukru
5 szt. jajek
2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
30 g mąki ziemniaczanej

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Blaszkę o wym. 24 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do temp. 160˚C. Miękkie masło utrzyj z cukrem na puch. Białka oddziel od żółtek. Dodawaj stopniowo twaróg z żółtkami oraz ekstrakt. Mąkę ziemniaczaną przesiej i zmiksuj wszystkie składniki. W oddzielnej misce ubij białka na sztywno i delikatnie wmieszaj do masy serowej.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  160 °C

Czas pieczenia: 90 min.

Upieczony sernik zostaw do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przed podaniem posyp ciasto cukrem pudrem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Waniliowy sernik tradycyjny

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 645kJ
154kcal
917kJ
219kcal
Tłuszcz 8.01g 11.44g
Węglowodany 10.87g 15.54g
Białko 9.53g 13.62g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej