Flag

Walentynkowe kruche serduszka z dżemem

ok. 20 sztuk
Łatwy
40 min
Kruche ciasto z malinowym dżemem
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto kruche
1 opak.Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
100 gmasła
1 szt.jajka
Przełożenie
ok. 100 - 150 gdżemu malinowego

Zobacz produkty

Picture - Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Następnie zawiń ciasto w folię spożywczą i wstaw do lodówki do schłodzenia na ok. 30 minut. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2-3 mm i powycinaj z niego serduszka. Ciasteczka rozdziel na dwie partie. Przy pomocy malutkiej foremki w jednej partii serduszek wytnij mniejsze serduszka. Następnie poukładaj je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze z wyposażenia piekarnika.

2

Pieczenie

Ciastka wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 10 - 13 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Przełożenie

Wystudzone ciasteczka bez dziurki posmaruj dżemem i przykryj ciasteczkami z dziurką. Na koniec oprósz cukrem pudrem.