
Waniliowe bezglutenowe ciasteczka
Składniki
Przygotowanie:
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Mąkę, skrobię, proszek do pieczenia, zimne masło pokrojone w kostkę, cukier puder, ekstrakt i 4 łyżki wody zagnieć do powstania jednolitego ciasta. Jeżeli ciasto się kruszy, dodaj jeszcze 1 łyżkę wody. Ciasto odstaw do schłodzenia do lodówki na ok. 1 h.
Piekarnik nagrzej do temp. 190°C. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 3 mm, podsypując delikatnie skrobią ziemniaczaną. Za pomocą foremki wytnij ciasteczka. Układaj je na blasze. Wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 11 - 12 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 190 °C
Upieczone ciasteczka wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Kostka czekoladowa z gruszką

Babeczki Sówki

Waniliowe rożki z ciasta francuskiego z budyniem

Walentynkowe kruche serduszka z dżemem

Tradycyjny sernik domowy

Waniliowy sernik tradycyjny
