PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Tartaletki z orzechem włoskim

Kruche babeczki z kremem czekoladowym

o 12 - 15 porcji

łatwe 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Tartaletki z orzechem włoskim

Ciasto:

1 opak. Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
100 g masła
1 szt. jajek

Krem:

300 ml mleka
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak czekoladowy Dr. Oetkera
100 g masła (miękkiego)

Do dekoracji:

1 opak. Perełek cukrowych Dr. Oetkera
100 g orzechów włoskich

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj tłuszcz i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem, wyklej cienką warstwą ciasta.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy nie powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 15 min.

Babeczki wystudź i wyjmij z foremek.

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka. Krem wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych obrotach, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzyj miękkie masło, a następnie dodaj je do przygotowanego kremu. Całość miksuj przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.

4

Dekorowanie

Krem nałóż do worka cukierniczego z metalową końcówką. Każdą tartaletkę wypełnij dekoracyjnie kremem czekoladowym. Przed podaniem udekoruj perełkami i orzechami włoskimi.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Tartaletki z orzechem włoskim

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1520kJ
363kcal
1553kJ
371kcal
Tłuszcz 20.68g 21.10g
Węglowodany 39.25g 40.05g
Białko 5.67g 5.79g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!