PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Tartaletki z orzechem włoskim

Kruche babeczki z kremem czekoladowym

o 12 - 15 porcji

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Tartaletki z orzechem włoskim

Ciasto:

1 opak. Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
100 g masła
1 szt. jajek

Krem:

300 ml mleka
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak czekoladowy Dr. Oetkera
100 g masła (miękkiego)

Do dekoracji:

1 opak. Perełek cukrowych Dr. Oetkera
100 g orzechów włoskich

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj tłuszcz i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem, wyklej cienką warstwą ciasta.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy nie powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 15 min.

Babeczki wystudź i wyjmij z foremek.

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka. Krem wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych obrotach, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzyj miękkie masło, a następnie dodaj je do przygotowanego kremu. Całość miksuj przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.

4

Dekorowanie

Krem nałóż do worka cukierniczego z metalową końcówką. Każdą tartaletkę wypełnij dekoracyjnie kremem czekoladowym. Przed podaniem udekoruj perełkami i orzechami włoskimi.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Tartaletki z orzechem włoskim

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1520kJ
363kcal
1553kJ
371kcal
Tłuszcz 20.68g 21.10g
Węglowodany 39.25g 40.05g
Białko 5.67g 5.79g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt