Flag

Tarta migdałowa z owocami

16 porcji
Średni
60 min
Kruchy, migdałowy spód z kremem budyniowym i owocami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto kruche
1 opak.Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
1 szt.jajka
120 gmasła
40 gmigdałów mielonych
Krem budyniowy
400 mlmleka (schłodzonego)
1 opak.Kremu do Karpatki 3 minuty Dr. Oetkera
75 mllikieru amaretto
Do dekoracji
150 gtruskawek
100 gborówek amerykańskich
50 gpłatków migdałowych

Zobacz produkty

Picture - Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
Picture - Kremu do Karpatki 3 minuty Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Formę do tarty o śr. 25 cm wysmaruj masłem i oprósz mąką. Mieszankę ciasta kruchego, jajko, masło i zmielone migdały zagnieć do uzyskania jednolitej masy, a następnie schłodź w lodówce na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Następnie zdejmij jeden arkusz, przełóż placek do formy obracając go do góry nogami i odklej drugi arkusz papieru. Wyrównaj brzeg, ścinając nadmiar ciasta.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 25 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Po upieczeniu ciasto odstaw do ostudzenia.

3

Krem budyniowy

Do naczynia wlej mleko, dosyp zawartość opakowania kremu budyniowego i miksuj przez 3 minuty. Gotowy krem przełóż na ciasto.

4

Dekorowanie

Migdały podpraż na suchej i gorącej patelni do uzyskania złotego koloru, odstaw do przestudzenia. Owoce umyj i osusz, truskawki odszypułkuj. Owocami i płatkami udekoruj tartę.