
Mini babeczki waniliowe z różyczkami
Składniki
Przygotowanie:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.
Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 - 17 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.
Lukier rozpuść w kąpieli wodnej. Udekoruj nim babeczki. Na każdej babeczce umieść różyczkę.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Serca drożdżowe z miodem i orzechami

Alpejska śmietankowa szarlotka

Prosty mazurek z białą czekoladą i malinami

Rogaliki z serem na maślance

Mini babeczki waniliowe z neonami

Mini babeczki z prymulkami
