PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Śmietankowy torcik bezowy

Bezy z masą śmietankową, konfiturą i malinami

ok. 8 - 10 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Śmietankowy torcik bezowy

Ciasto:

200 g bezików
500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak. Masy śmietanowej śmietankowej Dr. Oetkera
100 g konfitury z owoców leśnych

Do dekoracji:

1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
50 g malin

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 16 cm wyłóż warstwą bezików. Na dnie tortownicy ułóż ściśle pierwszą warstwę bezy. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj zawartość opakowania masy śmietanowej i krótko zmiksuj do połączenia się składników. Połowę masy wyłóż na bezy. Na masie rozsmaruj warstwę konfitury, a na niej ułóż kolejną warstwę bezy. Bezy przykryj masą śmietanową.

2

Do dekoracji

Polewę zetrzyj na tarce. Wiórkami udekoruj wierzch tortu,  nastepnie malinami. Torcik włóż do lodówki na 1 h do schłodzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Śmietankowy torcik bezowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1440 kJ
344 kcal
1256 kJ
300 kcal
Tłuszcz 21.44 g 18.64 g
Węglowodany 35.45 g 30.83 g
Białko 2.39 g 2.08 g