Flag

Śmietankowy torcik bezowy

ok. 8 - 10 porcji
Łatwy
20 min
Bezy z masą śmietankową, konfiturą i malinami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
200 gbezików
500 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak.Masy śmietanowej śmietankowej Dr. Oetkera
100 gkonfitury z owoców leśnych
Do dekoracji
1 opak.Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
50 gmalin

Zobacz produkty

Picture - Masy śmietanowej śmietankowej Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 16 cm wyłóż warstwą bezików. Na dnie tortownicy ułóż ściśle pierwszą warstwę bezy. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj zawartość opakowania masy śmietanowej i krótko zmiksuj do połączenia się składników. Połowę masy wyłóż na bezy. Na masie rozsmaruj warstwę konfitury, a na niej ułóż kolejną warstwę bezy. Bezy przykryj masą śmietanową.

2

Do dekoracji

Polewę zetrzyj na tarce. Wiórkami udekoruj wierzch tortu,  nastepnie malinami. Torcik włóż do lodówki na 1 h do schłodzenia.