PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernik na zimno z owocową galaretką

Sernik na zimno bez glutenu z owocami galaretką z dodatkiem serka mascarpone

12 porcji

łatwe 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik na zimno z owocową galaretką

Spód:

250 g orzechów włoskich mielone lub migdały
80 g masła (rozpuszczonego)

Masa serowa:

600 ml mleka
1 opak. Sernika na zimno Bez glutenu Dr. Oetkera
125 g serka mascarpone

Galaretka:

500 ml wody (wrzącej)
1 opak. Galaretki o smaku truskawkowym Bez glutenu Dr. Oetkera

Do dekoracji:

250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
2 łyżki cukru pudru
1 opak. Śmietan-fixu Bez glutenu Dr. Oetkera
100 g truskawek
1 gałązka mięty

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, boki posmaruj masłem. Do mielonych orzechów dodaj rozpuszczone masło, wymieszaj i wyłóż równomiernie na dno formy. Odstaw do lodówki na czas przygotowania sernika.

2

Masa serowa

Do wysokiego naczynia wlej mleko, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 minuty, dodaj mascarpone i miksuj ok. 2 minut aż masy się połączą. Przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 2 h.

3

Galaretka

Do zagotowanej wody wsyp galaretkę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Wyjmij sernik z lodówki i wylej wystudzoną, tężejącą galaretkę. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

4

Dekorowanie

Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem, dodaj wymieszany ze sobą cukier puder i śmietan fix. Przełóż do woreczka z ozdobną końcówką. Wyciskaj rozetki, udekoruj umytymi, odszypułkowanymi i pokrojonymi na kawałki truskawkami oraz miętą.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik na zimno z owocową galaretką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1754kJ
419kcal
955kJ
228kcal
Tłuszcz 31.50g 17.12g
Węglowodany 27.66g 15.04g
Białko 9.45g 5.13g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!