PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernik na zimno - Boisko

Słodka rywalizacja na murawie z galaretki

ok. 18 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik na zimno - Boisko

Składniki:

2 opak. Galaretki o smaku kiwi Dr. Oetkera
500 ml wody
1600 g serka homogenizowanego waniliowego
2 opak. Galaretki o smaku kiwi Dr. Oetkera
800 ml wody
1 opak. Literek i cyferek z czekolady deserowej Dr. Oetkera
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. Perełek błyszczących Dr. Oetkera
1 opak. żelek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Dwie galaretki rozpuść w 500 ml wrzątku, dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia i odstaw do wystudzenia. Serki przełóż do miski i zmiksuj z wystudzoną, ale jeszcze nie zżelowaną galaretką.

2

W tym czasie przygotuj kolejne 2 galaretki rozpuszczając je w 800 ml wrzątku, dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia i odstaw do wystudzenia.

3

Literki zanurz w galaretce i przyklej do brzegu formy o wym. 25 x 35 cm przez chwilę dociskając. Odstaw do lodówki. Po schłodzeniu galaretka idealnie "przyklei" dekorację. Masę serową przelej do formy z napisem i odstaw do lodówki na ok. 3 h do całkowitego zastygnięcia.

4

Kiedy masa serowa będzie już ściągnięta, przelej cienką strużką galaretkę i odstaw na 2 h do lodówki.

5

Białym pisakiem zrób linię boiska, zielonym dorysuj trawę. Wykałaczki podziel na 4 części i nabij na nie żelki. Ludziki powbijaj na boisku. Dodaj perełkę, która będzie imitować piłkę.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik na zimno - Boisko

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1122 kJ
268 kcal
578 kJ
138 kcal
Tłuszcz 5.29 g 2.72 g
Węglowodany 37.14 g 19.15 g
Białko 17.41 g 8.98 g