Flag

Ryba w galarecie

ok. 5 - 10 porcji
Średni
40 min
Delikatny i niepowtarzalny smak łososia z warzywami
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
W przepisie wykorzystano łososia, lecz można zastąpić go innymi ulubionymi rybami.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1000 głososia (upieczonego lub ugotowanego)
1 opak.Żelatyny bulionowej Dr. Oetkera
3 szt.marchwi (ugotowane)
1 szt.korzeń pietruszki (ugotowany)
1 puszkagroszku konserwowego
1 puszkakukurydzy konserwowej
1 pęczeknatka pietruszki

Zobacz produkty

Picture - Żelatyny bulionowej Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Filety z ryby pokrój w porcje. Żelatynę wsyp do 1 l przegotowanej, gorącej wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Nie gotuj! Marchewki i korzeń pietruszki pokrój w kostkę. Groszek konserwowy i kukurydzę odsącz dokładnie na sicie. Rybę oraz warzywa ułóż w miseczkach i zalej wystudzoną Żelatyną. Wstaw do lodówki do stężenia. Udekoruj natką pietruszki.

Porady i wskazówki

  • W przepisie wykorzystano łososia, lecz można zastąpić go innymi ulubionymi rybami.