Przekładaniec Słony karmel z fistaszkami

Jasny biszkopt z masą śmietanową Słony karmel, masłem orzechowym i polewą czekoladową

ok. 20 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Przekładaniec Słony karmel z fistaszkami

Biszkopt:

100 g mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
4 szt. jajek
150 g cukru
1 szt. cytryny (otarta skórka i sok)

Masa śmietanowa:

500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak. Masy śmietanowej Słony Karmel Dr. Oetkera

Krem:

150 g masła orzechowego
50 g orzeszków ziemnych solonych (posiekanych)

Polewa:

50 g czekolady deserowej lub gorzkiej
25 g masła

Do dekoracji:

50 g orzeszków ziemnych solonych

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 170°C, prostokątną blachę o wym. 23 x 29 cm wyłóż papierem do pieczenia. Mąki przesiej wraz z proszkiem do pieczenia. Żółtka utrzyj z cukrem na jasną masę, dodaj skórkę, sok z cytryny i zmiksuj. Dodaj suche składniki i krótko wymieszaj do połączenia. Białka ubij na sztywno, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

2

Pieczenie

Gotowe ciasto wyłóż równomiernie do blaszki i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz do tzw. suchego patyczka.

Piekarnik elektryczny: 170 °C

Piekarnik gazowy: 170 °C

Czas pieczenia: ok. 25 - 30 min.

Po upieczeniu wyjmij i wystudź.

3

Masa śmietanowa

Dobrze schłodzoną śmietankę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj zawartość opakowania masy śmietanowej słony karmel i zmiksuj na jednolitą konsystencję.

4

Krem

Masło orzechowe wymieszaj dokładnie z 3-4 łyżkami masy słony karmel.

5

Polewa

Czekoladę rozpuść powoli razem z masłem w rondelku na niewielkiej mocy palnika. Wymieszaj na jednolitą konsystencję.

6

Przełożenie

Wystudzony biszkopt przekrój na pół na dwa blaty, jeden ułóż w formie. Dolny blat posmaruj równomiernie kremem fistaszkowym, posyp posiekanymi orzeszkami i dociśnij je do kremu. Następnie wyłóż równomiernie ok. 2/3 masy słony karmel i przykryj drugim blatem biszkoptu. Wierzch posmaruj pozostałą częścią kremu, ozdób polewą czekoladową i posyp orzeszkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Przekładaniec Słony karmel z fistaszkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1076 kJ
257 kcal
1382 kJ
330 kcal
Tłuszcz 16.99 g 21.78 g
Węglowodany 19.97 g 25.60 g
Białko 6.08 g 7.79 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Wyrażenie zgody na stosowanie plików cookies obejmuje również możliwość przekazania danych do Stanów Zjednoczonych na podstawie art.49 RODO. Aby uzyskać szczegółowe informacje, zapoznaj się z naszą polityce prywatności, tutaj możesz również znaleźć więcej informacji na temat przesyłania danych do dostawców technologii i partnerów w Stanach Zjednoczonych. W każdej chwili możesz zmienić zdanie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

Korzystamy również z dostawców technologii, którzy mogą przetwarzać Twoje dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, że amerykańskie służby bezpieczeństwa mogą uzyskać dostęp do Twoich danych bez uprzedzenia, a Ty możesz nie być w stanie podjąć skutecznych działań prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.

 

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

Współpracujemy również z partnerami, którzy mogą przetwarzać Państwa dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, że amerykańskie służby bezpieczeństwa mogą uzyskać dostęp do Twoich danych bez wcześniejszego powiadomienia, a Ty możesz nie być w stanie podjąć skutecznych działań prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.