PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką

Wiśnie zapiekane pod pyszną kruszonką z płatków owsianych i orzechów

o 6 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką

Składniki:

250 ml mleka
1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak czekoladowy Dr. Oetkera
250 ml śmietanki 30% tł.
200 g wiśni (mrożonych)

Kruszonka:

100 g płatków owsianych
50 g mąki
100 g cukru trzcinowego
50 g orzechów włoskich (posiekanych)
100 g masła

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 190°C. 250 ml mleka rozmieszaj z budyniem. Śmietankę zagotuj. Do gotującej się śmietanki, wlej rozmieszany proszek. Ciągle mieszając, zagotuj. Budyń przelej równomiernie do kokilek. Ułóż na nim mrożone wiśnie.

2

Kruszonka

Płatki owsiane, mąkę, cukier, orzechy włoskie oraz kawałki zimnego masła wyrób na kruszonkę. Przykryj nią wiśnie.

3

Pieczenie

Foremki wstaw do piekarnika. Piecz do uzyskania złotobrązowego koloru kruszonki.

Piekarnik gazowy:  190 °C

Piekarnik elektryczny:  190 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 20 - 25 min.

Deser podawaj na ciepło.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2227kJ
532kcal
1143kJ
273kcal
Tłuszcz 33.74g 17.30g
Węglowodany 52.58g 26.97g
Białko 7.26g 3.72g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej