PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką

Wiśnie zapiekane pod pyszną kruszonką z płatków owsianych i orzechów

ok. 6 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką

Składniki:

250 ml mleka
1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak czekoladowy Dr. Oetkera
250 ml śmietanki 30% tł.
200 g wiśni (mrożonych)

Kruszonka:

100 g płatków owsianych
50 g mąki
100 g cukru trzcinowego
50 g orzechów włoskich (posiekanych)
100 g masła

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 190°C. 250 ml mleka rozmieszaj z budyniem. Śmietankę zagotuj. Do gotującej się śmietanki, wlej rozmieszany proszek. Ciągle mieszając, zagotuj. Budyń przelej równomiernie do kokilek. Ułóż na nim mrożone wiśnie.

2

Kruszonka

Płatki owsiane, mąkę, cukier, orzechy włoskie oraz kawałki zimnego masła wyrób na kruszonkę. Przykryj nią wiśnie.

3

Pieczenie

Foremki wstaw do piekarnika. Piecz do uzyskania złotobrązowego koloru kruszonki.

Piekarnik elektryczny: 190 °C

Piekarnik gazowy: 190 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 20 - 25 min.

Deser podawaj na ciepło.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2227 kJ
532 kcal
1143 kJ
273 kcal
Tłuszcz 33.74 g 17.30 g
Węglowodany 52.58 g 26.97 g
Białko 7.26 g 3.72 g