PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Naleśniki z budyniem bananowym

Bananowe naleśniki z budyniem i borówkami

8 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Naleśniki z budyniem bananowym

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak bananowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

Ciasto:

3 szt. jajek
150 g mąki
250 ml mleka
50 g masła (rozpuszczonego)
1 opak. Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
1 szczypta soli

Do dekoracji:

100 g borówek amerykańskich
20 g cukru pudru

preparation

Przygotowanie

1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń odstaw.

2

Ciasto naleśnikowe

Wszystkie składniki na naleśniki wymieszaj razem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki z obydwu stron, aż do zarumienienia.

3

Dekorowanie

Na każdy naleśnik nakładaj po ok. 3 łyżki budyniu, składaj na pół i jeszcze raz na pół. Podawaj ciepłe z cukrem pudrem i borówkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Naleśniki z budyniem bananowym

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1005 kJ
240 kcal
603 kJ
144 kcal
Tłuszcz 9.62 g 5.80 g
Węglowodany 30.92 g 18.63 g
Białko 8.14 g 4.90 g