PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Naleśniki z budyniem bananowym

Bananowe naleśniki z budyniem i borówkami

8 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Naleśniki z budyniem bananowym

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak bananowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

Ciasto:

3 szt. jajek
150 g mąki
250 ml mleka
50 g masła (rozpuszczonego)
1 opak. Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
1 szczypta soli

Do dekoracji:

100 g borówek amerykańskich
20 g cukru pudru

preparation

Przygotowanie

1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń odstaw.

2

Ciasto naleśnikowe

Wszystkie składniki na naleśniki wymieszaj razem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki z obydwu stron, aż do zarumienienia.

3

Dekorowanie

Na każdy naleśnik nakładaj po ok. 3 łyżki budyniu, składaj na pół i jeszcze raz na pół. Podawaj ciepłe z cukrem pudrem i borówkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Naleśniki z budyniem bananowym

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1005kJ
240kcal
603kJ
144kcal
Tłuszcz 9.62g 5.80g
Węglowodany 30.92g 18.63g
Białko 8.14g 4.90g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej