Mini torciki

Przepyszne i eleganckie torciki ozdobione masą cukrową, perełkami i prymulkami

ok. 7 sztuk

trudny 60 min

Składniki

Składniki

do przepisu Mini torciki

Biszkopt:

1 opak. Biszkoptu Dr. Oetkera
4 szt. jajek
3 łyżki wody

Krem:

300 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak czekoladowy Dr. Oetkera
100 g masła (miękkiego)

Masa maślana:

200 g masła miękkiego
170 g cukru pudru
2 łyżki mleka

Do dekoracji:

2 opak. Lukru plastycznego białego Dr. Oetkera
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 opak. Perełek cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. kwiatków z opłatka

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia.

Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka i wodę. Miksuj na najwyższych obrotach przez około 5 minut, do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Pieczenie

Masę przełóż do przygotowanej wcześniej formy i wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Czas pieczenia: ok. 45 min.

10 minut po upieczeniu wyjmij biszkopt z formy i odstaw do wystygnięcia.

Po ostudzeniu, przy pomocy szklanki o średnicy około 5 cm, powycinaj ostrym nożem torciki.

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka. Zawartość torebki wsyp do mleka i zmiksuj całość – najpierw na niskich, potem na wysokich obrotach przez około 3 minuty. W oddzielnym naczyniu utrzyj miękkie masło, a następnie dodaj je do przygotowanego wcześniej kremu. Całość miksuj przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. Krem przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką do nadziewania. Końcówkę wbijaj w każdy z torcików i nadziewaj porcją czekoladowego kremu.

4

Masa maślana

Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Pod koniec dodaj 2 łyżki mleka, by nadać masie lekkości i miksuj jeszcze przez kilka minut. Szpatułką nałóż krem na każdy torcik.

Lukier plastyczny wyrabiaj chwilę w dłoniach, po czym rozwałkowuj na płaskie placki o średnicy ok. 18 cm i grubości ok. 3 mm, podsypując odrobinę mąką ziemniaczaną. Rozwałkowanym lukrem obkładaj torciki, delikatnie dociskając do powierzchni kremu maślanego. Ostrym nożykiem odetnij nadmiar lukru, pozostawiając równe krawędzie. Grzbietem noża z ostrym końcem odciśnij wzór pikowania.

5

Dekorowanie

Wilgotnym pędzelkiem zaznacz miejsca, na których przykleisz perełki cukrowe. Pęsetą nakładaj perełki, lekko je dociskając. Torciki udekoruj kolorowymi kwiatuszkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mini torciki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 4714 kJ
1126 kcal
1507 kJ
360 kcal
Tłuszcz 47.26 g 15.10 g
Węglowodany 164.70 g 52.62 g
Białko 10.14 g 3.24 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.