PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Mini serniczki

Pyszne mini serniczki z owocami

o 12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Mini serniczki

Ciasto:

1 opak. Sernika królewskiego Dr. Oetkera
100 g masła (miękkiego)
1 szt. jajek
1 łyżka masła
1 łyżka mąki

Nadzienie:

150 g malin

Masa serowa:

500 g twarogu (mielonego)
2 szt. jajek
100 g margaryny

Do dekoracji:

36 szt. malin

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do temp. 170°C. Formę na muffinki wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Mieszankę do wypieku ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Masę zagniataj do czasu, aż powstanie gładkie ciasto. ¼ ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 minut. Formę na muffinki wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Pozostałe ciasto rozwałkuj i wylep nim formę na muffinki. Włóż do lodówki na 30 minut.

2

Pieczenie

Schłodzone ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piekarnik gazowy:  170 °C

Piekarnik elektryczny:  170 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 15 min.

Podpieczone spody wyjmij z piekarnika i odstaw na kratkę do przestudzenia. Do każdego przestudzonego spodu włóż po 3 średniej wielkości maliny.

3

Masa serowa

Piekarnik nagrzej do temp. 160°C. Mieszankę do masy sernikowej wymieszaj za pomocą miksera z serem twarogowym, jajkami i masłem. Dokładnie wymieszaną masę serową rozłóż równomiernie na podpieczonych spodach. Za pomocą tarki o średnich oczkach zetrzyj na wierzch każdego serniczka schłodzone ciasto.

4

Pieczenie

Wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piekarnik gazowy:  160 °C

Piekarnik elektryczny:  160 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 25 min.

Po upieczeniu pozostaw serniczki na ok. 5 minut w uchylonym piekarniku.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mini serniczki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1474kJ
352kcal
1089kJ
260kcal
Tłuszcz 16.37g 12.12g
Węglowodany 38.84g 28.77g
Białko 13.08g 9.69g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej