PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Mini serniczki

Pyszne mini serniczki z owocami

o 12 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Mini serniczki

Ciasto:

1 opak. Sernika królewskiego Dr. Oetkera
100 g masła (miękkiego)
1 szt. jajek
1 łyżka masła
1 łyżka mąki

Nadzienie:

150 g malin

Masa serowa:

500 g twarogu (mielonego)
2 szt. jajek
100 g margaryny

Do dekoracji:

36 szt. malin

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do temp. 170°C. Formę na muffinki wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Mieszankę do wypieku ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Masę zagniataj do czasu, aż powstanie gładkie ciasto. ¼ ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 minut. Formę na muffinki wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Pozostałe ciasto rozwałkuj i wylep nim formę na muffinki. Włóż do lodówki na 30 minut.

2

Pieczenie

Schłodzone ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piekarnik gazowy:  170 °C

Piekarnik elektryczny:  170 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 15 min.

Podpieczone spody wyjmij z piekarnika i odstaw na kratkę do przestudzenia. Do każdego przestudzonego spodu włóż po 3 średniej wielkości maliny.

3

Masa serowa

Piekarnik nagrzej do temp. 160°C. Mieszankę do masy sernikowej wymieszaj za pomocą miksera z serem twarogowym, jajkami i masłem. Dokładnie wymieszaną masę serową rozłóż równomiernie na podpieczonych spodach. Za pomocą tarki o średnich oczkach zetrzyj na wierzch każdego serniczka schłodzone ciasto.

4

Pieczenie

Wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piekarnik gazowy:  160 °C

Piekarnik elektryczny:  160 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 25 min.

Po upieczeniu pozostaw serniczki na ok. 5 minut w uchylonym piekarniku.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mini serniczki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1474kJ
352kcal
1089kJ
260kcal
Tłuszcz 16.37g 12.12g
Węglowodany 38.84g 28.77g
Białko 13.08g 9.69g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt