Flag

Mini babeczki malinowe lody

24 porcje
Średni
20 min
Mini babeczki waniliowe z masą malinową i perełkami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Mini Babeczek smak waniliowy z kropelkami czekolady
1 szt.jajka
50 mlwody
125 mloleju
Masa
500 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak.Masy śmietanowej malinowej z kawałkami owoców Dr. Oetkera
Do dekoracji
24 szt.wafli do lodów
24 szt.malin
24 szt.rurek waflowych
1 opak.Perełek Musssujących Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Mini Babeczek smak waniliowy z kropelkami czekolady
Picture - Masy śmietanowej malinowej z kawałkami owoców Dr. Oetkera
Picture - Perełek Musssujących Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Dodawanie kropelek czekolady

Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.

3

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 15 - 17 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

4

Masa

Do wysokiego naczynia wlej mocno schłodzoną śmietankę i ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania wsyp do śmietany zawartość opakowania masy śmietanowej i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Masę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na środek babeczek.

5

Dekorowanie

Lody udekoruj rurkami, malinami oraz perełkami.