PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Mini babeczki malinowe lody

Mini babeczki waniliowe z masą malinową i perełkami

24 porcje

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Mini babeczki malinowe lody

Babeczki:

1 opak. Mini Babeczek smak waniliowy z kropelkami czekolady
1 szt. jajek
50 ml wody
125 ml oleju

Masa:

500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak. Masy śmietanowej malinowej z kawałkami owoców Dr. Oetkera

Do dekoracji:

24 szt. wafli do lodów
24 szt. malin
24 szt. rurek waflowych
1 opak. Perełek błyszczących Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Dodawanie kropelek czekolady

Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.

3

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 15 - 17 min.

Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

4

Masa

Do wysokiego naczynia wlej mocno schłodzoną śmietankę i ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania wsyp do śmietany zawartość opakowania masy śmietanowej i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Masę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na środek babeczek.

5

Dekorowanie

Lody udekoruj rurkami, malinami oraz perełkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mini babeczki malinowe lody

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1076kJ
257kcal
1578kJ
377kcal
Tłuszcz 13.51g 19.87g
Węglowodany 30.02g 44.14g
Białko 3.76g 5.52g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej