PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Mini babeczki czekoladowe srebrne i złote

Pyszne babeczki czekoladowe udekorowane pisakami żelowymi

24 porcje

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Mini babeczki czekoladowe srebrne i złote

Babeczki:

1 opak. Mini Babeczek czekoladowych z kropelkami czekolady
1 szt. jajek
50 ml wody
100 ml oleju

Krem:

300 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak waniliowy Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. Pisaka żelowego srebrnego Dr. Oetkera
1 opak. Pisaka żelowego złotego Dr. Oetkera
1 opak. Serduszek z czekolady deserowej i białej Dr. Oetkera
1 opak. Blasku pereł Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Dodawanie kropelek czekolady

Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.

3

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 15 - 17 min.

Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

4

Krem

Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu waniliowego i miksuj ok. 3 minuty. Gotowy krem odstaw do schłodzenia na 10 minut. Następnie krem przełóż do rękawa cukierniczego i nakładaj na babeczki. Aby uzyskać różne kształty do nakładania kremu można użyć różnych końcówek dekoracyjnych.

5

Dekorowanie

Babeczki udekoruj pisakami, serduszkami z białej czekolady oraz posypkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mini babeczki czekoladowe srebrne i złote

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 574 kJ
137 kcal
1331 kJ
318 kcal
Tłuszcz 7.35 g 17.10 g
Węglowodany 16.78 g 39.03 g
Białko 1.65 g 3.85 g