PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Makaroniki cynamonowe

Pyszne połączenie bezy, migdałów i cynamonu

o 40 sztuk

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Makaroniki cynamonowe

Ciasto:

3 szt. białka
250 g cukru
1 opak. Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
5 - 10 kropli Aromatu migdałowego Dr. Oetkera
1 łyżeczka Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
400 g migdałów mielonych

Do dekoracji:

1 opak. Śnieżynek cukrowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno. Stopniowo dosypywać cukier, nie przerywając miksowania. 2 kopiaste łyżki ubitej piany odłożyć do oddzielnego naczynia. Do pozostałej piany dodać cukier wanilinowy, aromat, cynamon, migdały, całość dokładnie wymieszać.

2

Pieczenie

Z ciasta zrobić kulki. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając. Wszystkie ciasteczka posmarować odłożoną pianą z białek.

Piekarnik gazowy:  130 °C

Piekarnik elektryczny:  150 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 25 min.

3

Dekorowanie

Po upieczeniu ciastka można posypać cynamonem i dekorować gwiazdkami cukrowymi.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Makaroniki cynamonowe

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 368kJ
88kcal
1851kJ
442kcal
Tłuszcz 5.24g 26.22g
Węglowodany 9.33g 46.65g
Białko 2.28g 11.38g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej