Flag

Kubeczki czekoladowe z kremem kajmakowym i orzeszkami

ok. 6 - 8 sztuk
Średni
40 min
Foremki do babeczek można wykorzystać na wiele sposobów. Czekoladowe kubeczki, krem na bazie kajmaku, z chrupiącymi orzeszkami.
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Kubeczki
2 opak.Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
Krem budyniowy
400 mlmleka
1 opak.Kremu do Karpatki 3 minuty Dr. Oetkera
200 gkajmaku masy krówkowej
Do dekoracji
100 gorzeszków ziemnych solonych

Zobacz produkty

Picture - Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
Picture - Kremu do Karpatki 3 minuty Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Przygotuj silikonowe foremki do babeczek. Opakowania z polewą deserową umieść w gorącej wodzie na 5 minut. Następnie wyjmij, odetnij rogi opakowań i cienkim strumieniem dokładnie oblej wewnętrzne ścianki oraz dno każdej foremki. Po lekkim zastygnięciu czynność powtórz, tworząc drugą warstwę. Kubeczki odstaw do całkowitego zastygnięcia polewy. Delikatnie odchylając brzegi silikonowej foremki po całkowitym zastygnięciu wyjmij foremki z czekolady z foremek silikonowych.

2

Krem budyniowy

Do wysokiego naczynia wlej mleko i wsyp zawartość torebki z kremem budyniowym, miksuj całość przez 3 minuty. Gdy masa zgęstnieje, dodaj kajmak i wszystko ponownie zmiksuj do połączenia się składników.

3

Dekorowanie

 W każdym kubeczku umieść warstwę orzeszków ziemnych. Krem budyniowo-kajmakowy przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i nałóż do kubeczków. Wierzch udekoruj orzeszkami.