Flag

Kruche ciasteczka z porzeczkami

ok. 20 sztuk
Łatwy
20 min
Ciasteczka z porzeczkami i polewą z czekolady
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto kruche
100 gporzeczek czerwonych
1 opak.Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
100 gmasła (miękkiego)
1 szt.jajka
50 gczekolady mlecznej

Zobacz produkty

Picture - Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Porzeczki umyj, oczyść i osusz ręcznikiem papierowym. Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieć na jednolitą masę. Z gotowego ciasta uformuj kulki, poukładaj na blaszkach do pieczenia i dociśnij dłonią. W każde ciasteczko powbijaj porzeczki.

2

Pieczenie

Ciasteczka wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Po upieczeniu ciastka odstaw do wystudzenia. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, przestudź i płynną przelej do worka cukierniczego, udekoruj ciasteczka.