PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Krajanka jogurtowa

Dla smakoszy ciast na zimno

ok. 20 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Krajanka jogurtowa

Składniki:

1 opak. Sernika na zimno Dr. Oetkera
500 ml mleka
150 g jogurtu naturalnego 2% tł.
1 puszka brzoskwiń w syropie
1 opak. biszkoptów

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Brzoskwinie dobrze osączyć na sitku i osuszyć papierowym ręcznikiem. Połowę z nich odłożyć a resztę pokroić na małe kawałki.

Blachę o wymiarach 35 x 23 cm wyłożyć biszkoptami i skropić je syropem z brzoskwiń.

2

Masa serowa

Do wysokiego naczynia wlać 500 mleka. Wsypać masę sernikową i miksować 3 minuty na najwyższych obrotach. Następnie dodać jogurt i miksować przez 2 minuty. Dodać pokrojone brzoskwinie i nałożyć na biszkopty.

3

Dekorowanie

Na wierzchu ciasta ułożyć cienkie plasterki brzoskwiń, wstawić na godzinę do lodówki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Krajanka jogurtowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 469 kJ
112 kcal
532 kJ
127 kcal
Tłuszcz 2.10 g 2.39 g
Węglowodany 20.30 g 23.07 g
Białko 3.01 g 3.43 g