PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Krajanka jogurtowa

Dla smakoszy ciast na zimno

o 20 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Krajanka jogurtowa

Składniki:

1 opak. Sernika na zimno Dr. Oetkera
500 ml mleka
150 g jogurtu naturalnego 2% tł.
1 puszka brzoskwiń w syropie
1 opak. biszkoptów

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Brzoskwinie dobrze osączyć na sitku i osuszyć papierowym ręcznikiem. Połowę z nich odłożyć a resztę pokroić na małe kawałki.

Blachę o wymiarach 35 x 23 cm wyłożyć biszkoptami i skropić je syropem z brzoskwiń.

2

Masa serowa

Do wysokiego naczynia wlać 500 mleka. Wsypać masę sernikową i miksować 3 minuty na najwyższych obrotach. Następnie dodać jogurt i miksować przez 2 minuty. Dodać pokrojone brzoskwinie i nałożyć na biszkopty.

3

Dekorowanie

Na wierzchu ciasta ułożyć cienkie plasterki brzoskwiń, wstawić na godzinę do lodówki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Krajanka jogurtowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 469kJ
112kcal
532kJ
127kcal
Tłuszcz 2.10g 2.39g
Węglowodany 20.30g 23.07g
Białko 3.01g 3.43g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej