Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej na stolnicę. Dodaj cukier puder i wymieszaj razem. Dodaj masło pokrojone na małe kawałki. Następnie dodaj cukier wanilinowy i jajka. Całość dokładnie zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Wstaw na 20 minut do zamrażalnika. Ciasto rozwałkuj na grubość 3 milimetrów. Foremkami w kształcie gwiazdek o 3 różnych wielkościach wycinaj ciasteczka (po tyle samo sztuk z danej wielkości) i układaj na blasze.
Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone ciastka odstaw do wystygnięcia. Ciastka przekładaj dżemem tak, aby wyszły stożki, od największej do najmniejszej gwiazdki. Na koniec posyp ciasteczka cukrem pudrem.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki
Wypieki
Wypieki
Wypieki
Wypieki
Czas pracy :40 minok. 15 sztuk