PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Eleganckie cake pops

Popularne i pyszne ciasto na patyczkach z kremem mascarpone, udekorowane lukrem i perełkami

o 20 sztuk

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Eleganckie cake pops

Ciasto:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Masa:

250 g serka mascarpone

Do dekoracji:

1 opak. Lukru gotowego różowego Dr. Oetkera
1 opak. Lukru gotowego niebieskiego Dr. Oetkera
1 opak. Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak. Perełek cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. Perełek błyszczących Dr. Oetkera

Inne dodatki:

1 opak. patyczków do szaszłyków

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

3

Formowanie cake pops'ów

Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Wystudzone babeczki pokrusz palcami i dodaj serek mascarpone, zagnieć do połączenia składników. Ciasto podziel na małe kawałki i uformuj z nich kulki. Patyczki powbijaj w każdą z porcji i wstaw do zamrażalnika na ok. 20 min.

4

Dekorowanie

Lukier różowy rozpuść w kąpieli wodnej. Na schłodzone cake popsy polewaj ciepły lukier, okręcając je dookoła, żeby lukier równomiernie opływał ciasteczko. Powtórz czynność z kolorem niebieskim.

Rozpuść lukier biały, przełóż do worka cukierniczego z cienką okrągła tylką i udekoruj dowolnie. Dekoracje dopełnią cukrowe perełki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Eleganckie cake pops

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1005kJ
240kcal
1549kJ
370kcal
Tłuszcz 10.80g 16.61g
Węglowodany 32.70g 50.30g
Białko 2.21g 3.39g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej