Flag

Eleganckie cake pops

ok. 20 sztuk
Średni
40 min
Popularne i pyszne ciasto na patyczkach z kremem mascarpone, udekorowane lukrem i perełkami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image
Przybory
Inne dodatki
patyczki do szaszłyków

Składniki

Ciasto
1 opak.Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
75 gjogurtu naturalnego 2% tł.
Masa
250 gserka mascarpone
Do dekoracji
1 opak.Lukru gotowego różowego Dr. Oetkera
1 opak.Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak.Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera
1 opak.Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak.Perełek cukrowych Dr. Oetkera
1 opak.Perełek Musssujących Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
Picture - Lukru gotowego różowego Dr. Oetkera
Picture - Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
Picture - Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera
Picture - Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
Picture - Perełek cukrowych Dr. Oetkera
Picture - Perełek Musssujących Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Formowanie cake pops'ów

Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Wystudzone babeczki pokrusz palcami i dodaj serek mascarpone, zagnieć do połączenia składników. Ciasto podziel na małe kawałki i uformuj z nich kulki. Patyczki powbijaj w każdą z porcji i wstaw do zamrażalnika na ok. 20 min.

4

Dekorowanie

Lukier różowy rozpuść w kąpieli wodnej. Na schłodzone cake popsy polewaj ciepły lukier, okręcając je dookoła, żeby lukier równomiernie opływał ciasteczko. Powtórz czynność z kolorem niebieskim. Aby uzyskać lukier niebieski do opakowania rozpuszczonego lukru białego dodaj kilka kropli barwnika niebieskiego i dokładnie wymieszaj.


Rozpuść lukier biały, przełóż do worka cukierniczego z cienką okrągła tylką i udekoruj dowolnie. Dekoracje dopełnią cukrowe perełki.