Domowa pizza

Pizza na drożdżach instant z pieczarkami i szynką

8 porcji

średni 120 min

Składniki

Składniki

do przepisu Domowa pizza

Ciasto:

400 g mąki
1 opak. Drożdży suszonych instant 7 g Dr. Oetkera
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
250 ml wody ciepłej
1 łyżka oliwy

Sos pomidorowy:

250 g przecieru pomidorowego
2 łyżki oliwy
0,5 łyżeczki cukru
0,5 łyżeczki soli
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazylii
1 szczypta pieprzu
1 ząbek czosnku

Obłożenie:

250 g pieczarek
0,5 łyżeczki soli
100 g szynki
1 szt. cebuli czerwonej
3 szt. pomidorków koktajlowych
200 g sera Gouda, tłustego (startego)

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Mąkę wysyp na stolnicę i dodaj do niej wszystkie suche składniki: drożdże, cukier i sól, a następnie dokładnie wszystko wymieszaj. Uformuj wgłębienie, aby wlać ciepłą wodę wraz z oliwą. Ciasto dokładnie zagnieć z boków do środka do momentu połączenia się składników. Idealne ciasto jest sprężyste i nie klei się do rąk. Wyrobione ciasto przełóż do miski i przykryj ściereczką. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1,5 h.

2

Sos pomidorowy

Do miski przelej przecier pomidorowy, oliwę i dodaj przyprawy. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

3

Obłożenie

Pieczarki umyj, pokrój i podsmaż z dodatkiem soli na suchej patelni do momentu puszczenia soku, a następnie je odcedź. Plastry szynki pokrój na małe kawałki, cebulę w piórka, a pomidorki na plasterki.

4

Formowanie

Wyrośnięte ciasto wyłóż na blat posypany mąką. Ciasto rozprowadż rękoma od środka na zewnątrz, formując grube brzegi. Pizza powinna być cieniutka w środku. Gotowy spód przełóż na wysmarowaną olejem blaszkę. Uformowane ciasto posmaruj oliwą, a następnie sosem i obsyp startym serem, na którym równomiernie rozłóż składniki z obłożenia.

5

Pieczenie

Pizzę wstaw do piekarnika i piecz na najniższym poziomie.

Piekarnik elektryczny: 230 °C

Piekarnik gazowy: 230 °C

Czas pieczenia: ok. 25 min.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Domowa pizza

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1357 kJ
324 kcal
657 kJ
157 kcal
Tłuszcz 10.96 g 5.32 g
Węglowodany 41.02 g 19.91 g
Białko 16.33 g 7.93 g
Nasze produkty
20 urodziny Kopca Kreta
Poznaj Kopcowe przepisy i inspiracje
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Wyrażenie zgody na stosowanie plików cookies obejmuje również możliwość przekazania danych do Stanów Zjednoczonych na podstawie art.49 RODO. Aby uzyskać szczegółowe informacje, zapoznaj się z naszą polityce prywatności, tutaj możesz również znaleźć więcej informacji na temat przesyłania danych do dostawców technologii i partnerów w Stanach Zjednoczonych. W każdej chwili możesz zmienić zdanie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

Korzystamy również z dostawców technologii, którzy mogą przetwarzać Twoje dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, że amerykańskie służby bezpieczeństwa mogą uzyskać dostęp do Twoich danych bez uprzedzenia, a Ty możesz nie być w stanie podjąć skutecznych działań prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.

 

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

Współpracujemy również z partnerami, którzy mogą przetwarzać Państwa dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, że amerykańskie służby bezpieczeństwa mogą uzyskać dostęp do Twoich danych bez wcześniejszego powiadomienia, a Ty możesz nie być w stanie podjąć skutecznych działań prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.