PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser Tiramisu

Klasyczny Deser Tiramisu

16 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser Tiramisu

Składniki:

150 g biszkoptów (podłużnych)
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
250 ml wody wrzącej
100 ml likieru amaretto
600 ml mleka
2 opak. Kremu do tortów i ciast smak tiramisu Dr. Oetkera
5 łyżek Ciemnego Kakao Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Kawę rozpuszczalną umieść w miseczce i zalej wrzątkiem, dodaj likier i wymieszaj. Biszkopty kolejno zanurzaj w kawie i układaj jeden przy drugim na dnie tortownicy. Całość oprósz kakao.

2

Krem

Do miski przelej mleko, wsyp zawartość torebek kremu i miksuj 3 minuty na najwyższych obrotach. Połowę kremu przełóż na biszkopty. Na kremie ponownie ułóż warstwę dobrze nasączonych biszkoptów, oprósz kakao i przykryj je drugą połową kremu. Powierzchnię tiramisu wyrównaj grzebieniem dekoratorskim lub wygładź i posyp kakao. Deser odstaw na noc do lodówki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser Tiramisu

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 653kJ
156kcal
733kJ
175kcal
Tłuszcz 5.17g 5.81g
Węglowodany 20.80g 23.37g
Białko 4.01g 4.50g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej