PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser Tiramisu

Klasyczny Deser Tiramisu

16 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser Tiramisu

Składniki:

150 g biszkoptów (podłużnych)
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
250 ml wody wrzącej
100 ml likieru amaretto
600 ml mleka
2 opak. Kremu do tortów i ciast smak tiramisu Dr. Oetkera
5 łyżek Ciemnego Kakao Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Kawę rozpuszczalną umieść w miseczce i zalej wrzątkiem, dodaj likier i wymieszaj. Biszkopty kolejno zanurzaj w kawie i układaj jeden przy drugim na dnie tortownicy. Całość oprósz kakao.

2

Krem

Do miski przelej mleko, wsyp zawartość torebek kremu i miksuj 3 minuty na najwyższych obrotach. Połowę kremu przełóż na biszkopty. Na kremie ponownie ułóż warstwę dobrze nasączonych biszkoptów, oprósz kakao i przykryj je drugą połową kremu. Powierzchnię tiramisu wyrównaj grzebieniem dekoratorskim lub wygładź i posyp kakao. Deser odstaw na noc do lodówki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser Tiramisu

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 653 kJ
156 kcal
733 kJ
175 kcal
Tłuszcz 5.17 g 5.81 g
Węglowodany 20.80 g 23.37 g
Białko 4.01 g 4.50 g