Flag

Deser Tiramisu

16 porcji
Łatwy
20 min
Klasyczny Deser Tiramisu z Ciemnym Kakao Dr. Oetkera
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
150 gbiszkoptów (podłużnych)
4 łyżeczkikawy rozpuszczalnej
250 mlwody wrzącej
100 mllikieru amaretto
600 mlmleka
2 opak.Kremu do tortów i ciast smak tiramisu Dr. Oetkera
5 łyżekkakao

Zobacz produkty

Picture - Kremu do tortów i ciast smak tiramisu Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Kawę rozpuszczalną umieść w miseczce i zalej wrzątkiem, dodaj likier i wymieszaj. Biszkopty kolejno zanurzaj w kawie i układaj jeden przy drugim na dnie tortownicy. Całość oprósz kakao.

2

Krem

Do miski przelej mleko, wsyp zawartość torebek kremu i miksuj 3 minuty na najwyższych obrotach. Połowę kremu przełóż na biszkopty. Na kremie ponownie ułóż warstwę dobrze nasączonych biszkoptów, oprósz kakao i przykryj je drugą połową kremu. Powierzchnię tiramisu wyrównaj grzebieniem dekoratorskim lub wygładź i posyp kakao. Deser odstaw na noc do lodówki.