PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser malinowo - waniliowy

Malinowy deser z budyniem waniliowym

4 porcje

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser malinowo - waniliowy

Masa budyniowa:

300 g malin
250 ml mleka
3 łyżki cukru
1 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera

Do dekoracji:

250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 łyżka cukru pudru
1 opak. Śmietan-fixu Dr. Oetkera
50 g malin

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Maliny umieść w kielichu blendera, zmiksuj pulsacyjnie, nie zbyt długo, by nie zmiksować pestek. Malinowy mus przetrzyj przez sitko, usuń pestki. Do malin dodaj mleko i cukier. Całość zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. 3/4 koktajlu przelej do rondelka, a do pozostałej porcji dodaj budyń i dokładnie wymieszaj. Koktajl zagotuj, dodaj rozmieszany budyń, zagotuj mieszając energicznie rózgą. Gorący budyń przelej do pucharków i odstaw do wystudzenia.

2

Dekorowanie

Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Masę przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką, udekoruj nim deser. Przed podaniem deser udekoruj malinami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser malinowo - waniliowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1386 kJ
331 kcal
582 kJ
139 kcal
Tłuszcz 20.32 g 8.54 g
Węglowodany 38.65 g 16.24 g
Białko 4.66 g 1.96 g