PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Czerwony deser z owocami i galaretką

Tradycyjny deser na każdą okazję

ok. 6 - 8 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Czerwony deser z owocami i galaretką

Składniki:

1 opak. Galaretki o smaku truskawkowym Dr. Oetkera
400 ml wody (przegotowanej)
150 g jogurtu naturalnego 2% tł.
250 ml wody
1 opak. Kremu jogurtowego 3 minuty Dr. Oetkera

Do dekoracji:

30 g malin
6 - 8 listków mięty

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 400 ml przegotowanej gorącej wody. Następnie wylać do płaskiej formy i odstawić do zastygnięcia. Po zastygnięciu galaretkę pokroić w kostkę. Do wysokiego naczynia wlać jogurt i wodę, następnie powoli miksować, dosypując stopniowo krem jogurtowy. Następnie zwiększyć obroty miksera i całość miksować około 3 minut. Gotowy krem nakładać do pucharków używając szprycy lub rękawa cukierniczego, przekładając warstwy kremu kostkami galaretki.

2

Dekorowanie

Przed podaniem deser udekorować świeżymi malinami, kostkami galaretki oraz listkami mięty.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Czerwony deser z owocami i galaretką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 653 kJ
156 kcal
431 kJ
103 kcal
Tłuszcz 4.69 g 3.11 g
Węglowodany 24.70 g 16.36 g
Białko 3.74 g 2.48 g