PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Czerwony deser z owocami i galaretką

Tradycyjny deser na każdą okazję

o 6 - 8 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Czerwony deser z owocami i galaretką

Składniki:

1 opak. Galaretki o smaku truskawkowym Dr. Oetkera
400 ml wody (przegotowanej)
150 g jogurtu naturalnego 2% tł.
250 ml wody
1 opak. Kremu jogurtowego 3 minuty Dr. Oetkera

Do dekoracji:

30 g malin
6 - 8 listków mięty

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 400 ml przegotowanej gorącej wody. Następnie wylać do płaskiej formy i odstawić do zastygnięcia. Po zastygnięciu galaretkę pokroić w kostkę. Do wysokiego naczynia wlać jogurt i wodę, następnie powoli miksować, dosypując stopniowo krem jogurtowy. Następnie zwiększyć obroty miksera i całość miksować około 3 minut. Gotowy krem nakładać do pucharków używając szprycy lub rękawa cukierniczego, przekładając warstwy kremu kostkami galaretki.

2

Dekorowanie

Przed podaniem deser udekorować świeżymi malinami, kostkami galaretki oraz listkami mięty.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Czerwony deser z owocami i galaretką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 653kJ
156kcal
431kJ
103kcal
Tłuszcz 4.69g 3.11g
Węglowodany 24.70g 16.36g
Białko 3.74g 2.48g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej