Flag

Ciasto Tiramisu

ok. 12 - 16 porcji
Średni
20 min
Delikatne, kremowe Ciasto Mascarpone w wersji deseru Tiramisu
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Zamiast herbatników do spodu ciasta możesz użyć ciastek zbożowych, dodając do nich tylko 80 g masła.
Porady i wskazówki
Zamiast serka mascarpone do masy możesz użyć 350 g kwaśnej śmietany 18% tł. lub 350 g jogurtu naturalnego.
Porady i wskazówki
Zamiast żelatyny-fix możesz użyć 15 g żelatyny uniwersalnej. Wówczas namocz ją w niewielkiej ilości zimnej wody, a po napęcznieniu podgrzej do rozpuszczenia. Połącz z 2-3 łyżki masy mascarpone, a następnie zmiksuj z pozostałą częścią masy. 
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów