Flag

Ciasteczkowa choinka

ok. 20 sztuk
Łatwy
20 min
Biszkopty z masą śmietanową i posypkami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Masa śmietanowa
500 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak.Masy śmietanowej śmietankowej Dr. Oetkera
1 opak.Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
Ciasteczka
1 opak.biszkoptów
Do dekoracji
1 opak.Perełek Musssujących Dr. Oetkera
1 opak.Nocnego Nieba Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Masy śmietanowej śmietankowej Dr. Oetkera
Picture - Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
Picture - Perełek Musssujących Dr. Oetkera
Picture - Nocnego Nieba Dr. Oetkera
1

Masa śmietanowa

Schłodzoną śmietankę ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania zawartość opakowania wsyp do śmietany i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Następnie do masy dodaj barwnik (w ilości do pożądanego przez Ciebie koloru) i delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i przekładaj nią biszkopty.

2

Dekorowanie

Ciasteczkowe choinki udekoruj posypkami.