PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ciasteczkowa choinka

Biszkopty z masą śmietanową i posypkami

o 20 sztuk

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Ciasteczkowa choinka

Masa śmietanowa:

500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak. Masy śmietanowej smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera

Ciasteczka:

1 opak. biszkoptów

Do dekoracji:

1 opak. Perełek błyszczących Dr. Oetkera
1 opak. Gwiazdek cukrowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Masa śmietanowa

Schłodzoną śmietankę ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania zawartość opakowania wsyp do śmietany i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Następnie do masy dodaj barwnik (w ilości do pożądanego przez Ciebie koloru) i delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i przekładaj nią biszkopty.

2

Dekorowanie

Ciasteczkowe choinki udekoruj posypkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ciasteczkowa choinka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 540kJ
129kcal
1352kJ
323kcal
Tłuszcz 7.99g 19.98g
Węglowodany 13.53g 33.83g
Białko 1.03g 2.58g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej