PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ciasteczkowa choinka

Biszkopty z masą śmietanową i posypkami

ok. 20 sztuk

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Ciasteczkowa choinka

Masa śmietanowa:

500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak. Masy śmietanowej śmietankowej Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera

Ciasteczka:

1 opak. biszkoptów

Do dekoracji:

1 opak. Perełek błyszczących Dr. Oetkera
1 opak. Gwiazdek cukrowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Masa śmietanowa

Schłodzoną śmietankę ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania zawartość opakowania wsyp do śmietany i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Następnie do masy dodaj barwnik (w ilości do pożądanego przez Ciebie koloru) i delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i przekładaj nią biszkopty.

2

Dekorowanie

Ciasteczkowe choinki udekoruj posypkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ciasteczkowa choinka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 540 kJ
129 kcal
1352 kJ
323 kcal
Tłuszcz 7.99 g 19.98 g
Węglowodany 13.53 g 33.83 g
Białko 1.03 g 2.58 g